Kako sprečiti koroziju na automobilu

Objavio: Auto Prevoz
16-01-2022
Podeli ovu objavu:

Svaki dan se naši automobili habaju, a to postaje najočiglednije tokom zime. Tokom najhladnijeg, a često i najvlažnijeg dela godine može se oštetiti farba i karoserija vašeg automobila. Ovo je često uzrokovano rđom, koju je teško sprečiti, ali se može lečiti. Saznajte kako da sprečite da vaš automobil zarđa ove zime uz naš korisni vodič.

Šta uzrokuje rđu automobila?

Auto može zarđati kada na karoseriju deluje vlaga i hladnoća. Razvija se kada gvožđe reaguje sa kiseonikom i vodom. Kada se ovaj proces oksidacije desi, on prekriva deo metala u crvenkasto-braon omotač koji može da izgrize materijal ispod sebe.

So je jedan od glavnih faktora koji izazivaju rđu na automobilima. Kada se so i voda kombinuju, postaju korozivni, krodirajući bilo koju izloženu karoseriju. Zbog toga treba da budete posebno oprezni tokom zimskih meseci kada na putevima ima mnogo soli.

Održavajte svoj automobil čistim

Održavajući svoj automobil redovno čistim na, pomažete u odbrani od rđe na vrlo lak i jednostavan način. Takođe redovnim pranjem ćete ukloniti svu prljavštinu i naslage koje mogu doprineti stvaranju rđe.

Najbolji i najtemeljniji način da svoje vozilo održavate čistim je da ga operete ručno. To znači da ćete moći da dođete do svih uglova i rupa sa kojima automatska autoperionica ne može da se uhvati u koštac, na primer ispod šasije i lukova točkova. Važno je da prethodno isperite vozilo pre upotrebe auto šampona, a kada završite sa pranjem automobila, obavezno ga osušite mekom krpom.

Kako sprečiti rđu automobila

Redovnim održavanjem i nekim jednostavnim preventivnim merama, rđa automobila se može izbeći pre nego što se pojavi. Vosak za automobil i keramičke zaštite mogu premazati vaš automobil, pružajući barijeru protiv krhotina i uslova koji uzrokuju rđu. Ovi proizvodi mogu ojačati boju vašeg vozila do 12 meseci.

Neka vaš automobil bude suv

Ako dozvolite da se voda dugo zadrži na karoseriji vašeg automobila u bilo kom vremenskom periodu, olakšaćete stvaranje rđe. To znači da ako redovno parkirate svoj automobil napolju preko noći nepokriven, može početi da rđa.

Pokrivač za automobil je efikasan štit otporan na vremenske uslove tokom perioda vlage, snega i kiše. Navlaka za automobil se lako postavlja, a takođe lako se uklanja i pakuje.

Držanje automobila u garaži ili nadstrešnici je još jedan način da ga održite suvim. To je efikasno i lako rešenje, a dok je unutra, možete izvršiti svako potrebno održavanje. Takođe možete koristiti odvlaživač ili grejač da biste bili sigurni da vlaga iz vazduha ne isparava.

Оставите одговор

Copyright © 2022 Auto Prevoz - Portal o Automobilima. Sva prava zadržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram