F1 Šampion Luis Hamilton pokreće svoj Extreme E trkački tim X44

Objavio: Auto Prevoz
30-08-2021
Podeli ovu objavu:

Šestostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton, otvoreni borac za životnu sredinu, ulazi u svoj tim u novoj Exreme E seriji električnih terenskih vozila koja naglašava borbu protiv klimatskih promena.

Prva trka je zakazana za početak 2021. godine, a Hamiltonov tim biće X44, što se odnosi na trkački broj vozača Mercedesa.

Britanac, koji neće voziti niti biti uključen u svakodnevne operacije, najveće je ime koje se povezuje sa serijom koja uključuje timove Andretti United i Chip Ganassi Racing iz SAD, koji se takmiče u IndiCar-u. Kompanija za električne automobile Fisker takođe je najavila planove za učešće u električnoj off-road seriji.

„Extreme E je uzbudljiva nova inicijativa za održivost, a ovo je odlična prilika da budete uključeni od samog početka kao osnivač tima“, rekao je Hamilton u izjavi.

„Naravno, moje ambicije i obaveze sa Mercedesom u Formuli 1 znače da neću biti operativno uključen u X44, ali sam uzbuđen što ću igrati drugačiju ulogu u ovoj novoj seriji, onu koja podržava moju viziju održivog razvoja“.

Hamilton je prošle godine rekao da pokušava da smanji svoj doprinos narušavanju prirode - prodajući svoj privatni avion i zabranjujući plastiku za jednokratnu upotrebu u kući i kancelariji, između ostalih mera.

Tada je rekao i da nije zainteresovan za prelazak na potpuno električnu seriju Formule E.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright © 2022 Auto Prevoz - Portal o Automobilima. Sva prava zadržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram